x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπλοκάρονται τα αντιπολεμικά κινήματα στις χώρες του ΝΑΤΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με μια χιονοστιβάδα αντιρωσικής προπαγάνδας στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης —και στις ΗΠΑ— τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει ένα εμπόδιο στην κινητοποίηση αντιπολεμικών ενεργειών. Ωστόσο, το υψηλό οικονομικό κόστος του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων πολύ υψηλότερων τιμών για βασικά αγαθά και οι ελλείψεις σε πηγές ενέργειας, έχουν δημιουργήσει μια έκρηξη την οποία οι αντιιμπεριαλιστές και οι αντιπολεμικοί ακτιβιστές αρχίζουν να διευρύνουν.

Στη Γερμανία, το αντιπολεμικό κίνημα ζήτησε συντονισμένες ενέργειες σε πόλεις σε όλη τη χώρα την 1η Οκτωβρίου. Στην Ισπανία, τουλάχιστον ένας συνασπισμός ζήτησε, στην Πλατφόρμα της Μαδρίτης, να κινητοποιηθούν όλα τα μέρη του ισπανικού κράτους ενάντια στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και να φύγουν οι βάσις. Στην Αυστρία, όπου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Συνασπισμός για την Αυστριακή Αυτοδιάθεση καλεί να επιστρέψει η Αυστρία στην ιστορική της θέση ουδετερότητας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ενωμένος Εθνικός Αντιπολεμικός Συνασπισμός κάλεσε σε διαδηλώσεις εως 22 Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 πόλεις.

Διαμαρτυρία κατά του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες στην Πράγα της Τσεχίας και σε πολλές γαλλικές πόλεις που εναντιώνονται στον πόλεμο — και το κόστος του πολέμου, που βαρύνει την ευρωπαϊκή εργατική τάξη και τους φτωχούς, ακόμη πιο έντονα από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ελλείψεις καυσίμων για τη θέρμανση των σπιτιών το χειμώνα και οι εξαιρετικά υψηλότερες τιμές της ενέργειας θα προκαλέσουν άμεσες δυσκολίες στους φτωχότερους τομείς της καπιταλιστικής κοινωνίας της Ευρώπης.

Ενώ ορισμένες από τις κινητοποιήσεις επικρίνουν τη ρωσική απόφαση να επέμβει στρατιωτικά, οι δηλώσεις τους υπογραμμίζουν όλες τις προκλήσεις της πλευράς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Τη μετακίνηση στρατιωτικών βάσεων όλο και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα από το 1990. Τον υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ εμφύλιο πόλεμο κατά των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας από το 2014· και τον εγκληματικό χαρακτήρα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software