x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νορβηγός Υπουργός Άμυνας: «Δεν βλέπουμε απειλή από τη Ρωσία»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Bjorn Arild Gram ισχυρίστηκε ότι παρά τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία, δεν βλέπει καμία άμεση απειλή για τη Νορβηγία να προέρχεται από τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, η αλληλεπίδραση μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας έχει αλλάξει.

«Επειδή, διατηρήσαμε ορισμένους διαύλους επικοινωνίας, συνεργαζόμαστε για την αλιεία και εργαζόμαστε μαζί για τη διάσωση στη θάλασσα. Διατηρούμε επίσης την αλληλεπίδραση μεταξύ των στρατευμάτων μας αν και λιγότερο ενεργά», τόνισε. Τούτου λεχθέντος, πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή όλα θα πρέπει να ομαλοποιηθούν». «Ωστόσο, μπορεί να συμβεί ότι όλα θα είναι διαφορετικά από πριν, επειδή αυτή η κατάσταση έχει επίσης μακροπρόθεσμες συνέπειες», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Σημείωσε ότι εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, η Νορβηγία έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες και έχει θέσει τις πληροφορίες της σε επιφυλακή. «Ωστόσο, δεν βλέπουμε μια συγκεκριμένη άμεση στρατιωτική απειλή για την ίδια τη Νορβηγία. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», σημείωσε.



e-genius.gr ...intelligent web software