x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θέλουν ή όχι οι Μολδαβοί την ένταξη στο ΝΑΤΟ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Η πλειοψηφία των Μολδαβών αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το κέντρο κοινωνιολογικής έρευνας CBS-Research που ανατέθηκε από το Μολδαβικό Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής, σύμφωνα με το ΤΑΣΣ.

«Αν διενεργηθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ την επόμενη Κυριακή, το 22,4% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την ένταξη στη συμμαχία. Την ίδια στιγμή, το 54,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα δεν πρέπει να ενταχθεί στο μπλοκ, άλλοι 23,1 % των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ή αγνόησαν την ερώτηση», δήλωσαν οι δημοσκόποι σε μια ενημέρωση στο Κισινάου την Πέμπτη. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Νοέμβριο με δείγμα 1.132 συμμετεχόντων, με περιθώριο σφάλματος 3%.

Η Μολδαβία αλληλεπιδρά με το ΝΑΤΟ μέσω ενός ατομικού σχεδίου εταιρικής σχέσης. Το κέντρο πληροφοριών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας λειτουργεί επίσης στο Κισινάου και ένα γραφείο συνδέσμου του ΝΑΤΟ άνοιξε εκεί τον Δεκέμβριο του 2017. Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάε Ποπέσκου, το ουδέτερο καθεστώς δεν πρέπει να εμποδίζει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με άλλες χώρες. 
Νωρίτερα, η Πρόεδρος Maia Sandu εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για τη στήριξη του ΝΑΤΟ για τη μεταρρύθμιση της χώρας και τον εκσυγχρονισμό του μολδαβικού στρατού. Αυτή η θέση υποστηρίζεται και από άλλους φιλοευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι το καθεστώς της ουδετερότητας «επιβλήθηκε» στη Μολδαβία μετά τη σύγκρουση στην Υπερδνειστερία και δεν πρέπει να εμποδίσει τη συνεργασία. Η αντιπολίτευση επικρίνει την εντατικοποίηση της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software