x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπορεί να μην έχουμε C-130 να πετάξουμε αλλά η κυβέρνηση επιμένει να δώσει 2 δις για «εκσυγχρονισμό» Leopard!!!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έχει …γνωματεύσει υπέρ της αναβάθμισης των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard μας ενημέρωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ,απαντώντας σε ερώτηση του ΠΑΟΣΚ-ΚΙΝΑΛ που είχε να κάνει με το σήριαλ των Marder!

 

Μπορεί να μην έχουμε C-130 για να πετάξουμε, αλλά σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων δεν έχουν αντίρρηση να σπαταλήσουμε 2 δις για εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης που δεν χρειάζεται!!! Ο …επανεξοπλισμός της χώρας που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση πάει από το καλό στο καλύτερο και θα είναι θέμα που θα μας απασχολεί επί μακρό χρονικό διάστημα.

 

Σύμφωνα με όσα γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης, με θέμα «Στον αέρα η ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασης των ελληνικών TOMA BMP-1 με τα γερμανικά Τ/Θ Marder», υποστήριξε ότι «μέχρι σήμερα έχουν ήδη παραληφθεί δεκατέσσερα ΤΟΜΑ, ενώ αναμένεται η παραλαβή επιπλέον έξι. Η παράδοση των υπόλοιπων είκοσι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο β’ εξάμηνο τρέχοντος έτους. Αντιστοίχως, έχουν παραδοθεί είκοσι ΒΜΡ-1 και για τα υπόλοιπα αναμένονται οι παραπάνω παραδόσεις.

 
 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σχεδίασης για την εν λόγω αντικατάσταση, προστέθηκε στην αμυντική διάταξη και ικανός αριθμός των νεοπαραληφθέντων, από τις ΗΠΑ, Τροχοφόρων Τεθωρακισμένων Οχήματα Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117.

Τι είπε για αγορά γερμανικών τεθωρακσιμένων και αναβάθμιση Leopard

 

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον «επανεξοπλισμό» της χώρας, ήταν ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στο θέμα του «εκσυγχρονισμού» αρμάτων μάχης Leopard. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποδομηθεί πλήρως σε ότι αφορά την αναγκαιότητα του, αλλά παρόλα αυτά πολιτική και στρατιωτική ηγεσία επιμένουν .

Γράφει το ΑΠΕ:

«Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ενημέρωσε ότι «αναφορικά με την απόκτηση ΤΟΜΑ Lynx και την αναβάθμιση των Leopard, στην παρούσα φάση το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) έχει γνωματεύσει όπως εγκριθεί η ενεργοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων, όπως παρακάτω:

– Αναβάθμιση αρμάτων μάχης Leopard 2Α4, συμπεριλαμβανομένης αρχικής και εν συνεχεία υποστήριξης, για την αναβάθμιση 123 αρμάτων.

 

– Προμήθεια νέου ερπυστριοφόρου ΤΟΜΑ, συμπεριλαμβανομένης αρχικής και εν συνεχεία υποστήριξης, για την προμήθεια 205 ΤΟΜΑ LΥΝΧ.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software