x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στα ύψη οι τιμές από τον Μάρτιο σε τυλιχτό και καλαμάκι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί και το πιο προσιτό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, καθώς λόγω της ακρίβειας η τιμή του έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 3,20 ευρώ.

Η τεράστια αύξηση στο αγαπημένο παραδοσιακό έδεσμα των Ελλήνων οφείλεται στις ανατιμήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στα υλικά, όπως είναι το κρέας (χοιρινό και κοτόπουλο) και το ηλιέλαιο. Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 10-15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, στα περισσότερα ψητοπωλεία της Αττικής οι τιμές κυμαίνονται στα 3,20-3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά. Παράλληλα με το τυλιχτό έχει αυξηθεί και το καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, κατά περίπου 0,40 ευρώ, φτάνοντας στα 2,10-2,20 ευρώ. Λόγω της αύξησης στην τιμή του ηλιελαίου που χρησιμοποιείται για τις τηγανητές πατάτες, η μερίδα έχει «τσιμπήσει» επιπλέον 0,30-0,50 ευρώ. Οι ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει και την κατανάλωση, καθώς οι πολίτες έχουν αραιώσει ιδιαίτερα τις παραγγελίες τους, ενώ οι ποσότητες που ζητούν, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, γίνονται ολοένα και μικρότερες.

Οι ίδιοι επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η πτώση της κατανάλωσης στις αστικές περιοχές, όπως η Αττική, έχει ξεπεράσει ακόμα και το 15%. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι πως η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 4 ευρώ σε κάποιες περιοχές, καθώς το κύμα των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες θα συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software