x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει κεντροαριστερή κυβέρνηση παραμερίζοντας τις φατρίες της ΝΔ, δημοφιλή και κυρίως δεξιά στελέχη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σφαγή δεξιών στελεχών και φίλων του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, έχει βγάλει από το μυαλό του να αξιοποιήσει δεξιά στελέχη προερχόμενα από το ΛΑΟΣ και γενικότερα στελέχη της παραδοσιακής δεξιάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα.
Έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη Δράση του Στέφανου Μάνου και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.
Κατ’ επέκταση θεωρεί ότι το μεγάλο ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ που θα είναι πάνω από 42% και πάνω από 160 βουλευτές, τού δίνει το δικαίωμα να κάνει την κυβέρνηση που θέλει αγνοώντας κομματικές ισορροπίες και στελέχη που είχαν πολύ καλή σχέση με τον ίδιο και τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Υποβάθμιση Γεωργιάδη

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, στελέχη του κλειστού κύκλου του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν συνάντηση με πρώην κυβερνητικά στελέχη. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν με τον Άδωνι Γεωργιάδη, του διαμυνήθηκε ότι στην νέα κυβέρνηση θα μπορεί να πάρει 3 υπουργεία. Το Ναυτιλίας, το Εργασίας ή το Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης δυσαρεστήθηκε, σύμφωνα με πηγές, και δεν έχει απαντήσει ποιο θα διαλέξει.

Εκτός όλοι οι προερχόμενοι από ΛΑΟΣ και δημοφιλείς

Επίσης, οι πληροφορίες του ΒΝ, λένε ότι ίσως είναι ο μόνος από την δεξιά πτέρυγα που θα πάρει υπουργείο – και αυτό επειδή είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ- καθώς θα μείνουν εκτός ο Θανάσης Πλεύρης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Τσιάρας και άλλοι.
Επίσης, δε θα αξιοποιηθούν σε αυτή τη φάση ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος μαζεύει πάνω του δεξιά ψήφο αλλά ίσως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος που κάποιοι θέλουν να «σώζεται» τελικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτός οι άνθρωποι Σαμαρά

Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι θα μείνουν εκτός τα πρωτοπαλίκαρα του Αντώνη Σαμαρά Ανδρέας Κατσανιώτης και Μιχάλης Παπαδόπουλος. Επίσης, δεν θα έχουν αξιοποίηση καραμανλικών στελεχών αν και δεν έχουν μείνει και πολλά στη σημερινή ΝΔ. Φυσικά δεν θα υπάρξει αξιοποίηση ούτε του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, καθώς είναι πολύ νωπό το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τι έγινε με την παρέα του Δημητριάδη;

Παράλληλα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα μείνουν εκτός από το νέο κυβερνητικό σχήμα η «παρέα» του Γρηγόρη Δημητριάδη: Γιάννης Πλακιωτάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Υπήρξε αυτές τις μέρες, επίσης, ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη και του Κυριάκου Πιερρακάκη και του ζητήθηκε να αφήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να πάει στο υπουργείο Παιδείας. Όπως καταλαβαίνει κάποιος, όταν είσαι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη 2019-2023 και πηγαίνεις στο υπουργείο Παιδείας, είναι μία σιωπηρή υποβάθμιση. Το θέμα είναι ποιος εισηγήθηκε αυτή τη μετακίνηση και οι πηγές μας λένε ότι έχει να κάνει με πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον Μητσοτάκη.
Συνοψίζοντας, ο Κ. Μητσοτάκης θα σχηματίσει την πιο κεντρώα κυβέρνηση που έχει σχηματιστεί ποτέ αγνοώντας το dna της παράταξης. Ο ερχομός στην εξουσία προσώπων εκτός ΝΔ, θα φέρει μεσοπρόθεσμα γκρίνια και δυσαρέσκεια και θα δημιουργήσει το πρόπλασμα ενός δεξιού ρεύματος με έντονα πατριωτικά χαρακτηριστικά που κάποια στιγμή θα τον αμφισβητήσει.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software