x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Έφυγε» ο Ντένης Πλέσσας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ήταν χωρίς αμφιβολία ο πιο επιτυχημένος πωλητής μαχητικών αεροσκαφών. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κυρίως σ΄ αυτήν. Μεταξύ μας τον αποκαλούσαμε «Ντένη» αλλά πάντα στις δημόσιες εκδηλώσεις ήταν «ο κ.Πλέσσας». Είχε τον τρόπο να εισπράττει σεβασμό ακόμη και από τους δημοσιογράφους που δεν ήταν ποτέ υπέρ της ελληνικής εμμονής στις διαδοχικές αγορές F-16. Ήταν προσιτός τηρώντας όμως πάντα και τις αποστάσεις που απαιτούσε η θέση του. Δεχόταν ακόμη και δηκτικές ερωτήσεις και είχε το ταλέντο να τις αποφεύγει πολλές φορές με χιούμορ αν και δεν το διέθετε σε μεγάλες ποσότητες. Ο Ντένης Πλέσσας για τους παλαιούς του ρεπορτάζ άμυνας είναι ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μας ζωής. Ειδικά όσοι δεν υπήρξαμε ποτέ «φιλικά προσκείμενοι» στη μονοκρατορία-παντοκρατορία της Lokcheed Martin που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, εκτιμούσαμε πάντα την στάση του. Μας «νίκησε» σε όλες τις «μάχες». Ήταν γεννημένος νικητής.

 

Ο Ντένης Πλέσσας έφυγε πριν από λίγο και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό…

Το βιογραφικό του:

 
 

Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης

Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Αμερικής Lockheed Martin Aeronautics/International

 

Ο Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή το 1968. Στην Αίγυπτο ασχολήθηκε με το Φοιτητικό κίνημα και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Καΐρου, και αργότερα επίτιμος Προεδρος. Επίσης διετέλεσε βαθμοφόρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου, και υπήρξε «Πρόσκοπος Έθνους».

Ο Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης  είχε πάνω από 4 δεκαετίες ενασχόλησης με την Αεροναυπηγική Βιομηχανία. Η καριέρα του περιελάμβανε συμμετοχή στους τομείς Marketing Management και Στρατηγικής Marketing (Διοίκησης marketing), δημιουργίας αεροναυπηγικών εγκαταστάσεων συντήρησης και αεροναυπηγικών τροποποιήσεων, δημιουργίας κοινο- πραξιών και στρατηγικών συμμαχιών για σημαντικά διεθνή προγράμμα- τα. Συντόνισε και ανέπτυξε εταιρικά προγράμματα στρατηγικού marketing με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που οδήγησαν στη δημι- ουργία κοινοπραξιών, συμμαχιών και πωλήσεων αεροσκαφών στην

 

Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αμερική.

Ήταν κάτοχος πτυχίου B.Sc. στην Αεροναυπηγική από το Πολυτεχνείο του Καΐρου

(1973), με ισοτιμία B.Sc. πτυχίου από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1973).

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών των σπουδών στην Αγγλία αποκόμισε πτυχίο M.Sc. (1974) με αντικείμενο Aircraft Design.

Το 1975 M.Sc./ MCIT στη Μηχανολογία των Αερομεταφορών στο Cranfield Institute of Technology. Το 1976 αποκόμισε πτυχίο M.Sc./D.I.C στον τομέα του Management Science και Management Systems από το Imperial College of Science & Technology – London University.

Το 1991 παρακολούθησε και αποφοίτησε επιτυχώς από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) στο Πρόγραμμα « Senior Executive Management Leadership» .

Εργάσθηκε για επτά περίπου χρόνια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία όπου οργάνωσε τα τμήματα εκπαίδευσης, προγραμματισμού και marketing. Διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε σημαντικά συμβόλαια με την USAFE, τη NAMSA και άλλους οργανισμούς του ΝΑΤΟ ως επίσης την Airbus, Aerospatiale, Aeritalia κλπ.

Προσελήφθη από την Lockheed Aircraft Service Company τον Αύγουστο 1983 με περιοχή ευθύνης τη Μέση Ανατολή.

Τον Απρίλιο του 1985 προήχθη σε Διευθυντή Κυβερνητικών προγραμμάτων για τη Μέση Ανατολή και Αφρική στη Lockheed Aircraft Service Company.

Το Δεκέμβριο του 1988 προήχθη σε Διευθυντή διεθνών προγραμμάτων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Από το 1991 είναι Αντιπρόεδρος International Projects αναφερόμενος τόσο στη Lockheed Corporation Interna- tional (LCISA) όσο και τη Lockheed Aircraft Service (LAS).

Το 1995 ανέλαβε Vice President International Business Development για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρι- κή για την Lockheed Martin Aeronautics International (LMAI) και από το 1997 σαν περιφερειακός Vice President Operations.

Από το 1999 είναι Αντιπρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για τον τομέα marketing της Lockheed Martin Aeronautics/International. Με αυτό το ρόλο ηγήθηκε επιτυχών προσπαθειών πώλησης Αεροσκαφών F -16 στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Μαρόκο ως και του Μεταφορικού Αεροσκάφους C-130H/J, αλλά και την εισαγωγή του αεροσκάφους JSF (F-35) σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πρόσφατα του ανατέθηκε και η ευθύνη μάρκετινγκ και πωλήσεων της Lockheed Martin Aeronautics για την Αμερικανική Ήπειρο πλην των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, ο Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης ηγήθηκε όλων των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών της Lockheed Martin για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και την βιομηχανική & τεχνολογική ενίσχυση ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Το 2016 του απονεμήθηκε για την προσφορά του το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο «Hellenic Heritage Achieve- ment Award» από το American Hellenic Institute της Washington. Ήταν μέλος της Royal Aero- nautical Society της Μεγάλης Βρετανίας και μέλος της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας. Τέλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης είχε κάνει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων και άρθρων αναφορικά με την Αεροδιαστημική τεχνολογία και τις νέες τεχνολογικές προσεγγίσεις και επιτεύγματα της Αεροπορικής και Αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Επίσης, είχε διδάξει και υπήρξε ομιλητής σε πανεπιστήμια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 
TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software