x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Πούτιν μετατρέπει το Snake Island σε προγεφύρωμα- Έχουν σταλεί τα τρία ''αστέρια'' του ρωσικού στόλου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στο Snake Island, το οποίο μετατρέπουν σε πραγματικό προγεφύρωμα, όπου έχουν σταλεί τρία αστέρια του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής της Οδησσού, Serhii Bratciuk, όπως επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, σύμφωνα με το Agerpres.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος επιθέσεων με ρουκέτες στην Οδησσό και τις γύρω περιοχές παραμένει, δεδομένου ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ «Kalibr» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
 
 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Bratchuk, η Ουκρανία εξοπλίζεται με πυραύλους που θα βοηθήσουν στην εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων τόσο από τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα και την προσαρτημένη Κριμαία και τις προσωρινά κατεχόμενες νοτιοανατολικές περιοχές.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε ότι  οι προσπάθειες του ρωσικού εχθρού να εδραιώσει το προγεφύρωμά του στο Snake Island, όπου η Ρωσία είχε στείλει πρόσθετες μονάδες από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων δύο τμημάτων πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος, δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. 

«Πρόκειται για προσπάθειες ενίσχυσης του ρωσικού ελέγχου στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Διαψεύδει για άλλη μια φορά τις δηλώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τους λεγόμενους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους για σιτηρά» για την απεμπλοκή του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή.

«Τα λόγια της Ρωσίας δεν είναι αξιόπιστα: είπαν ψέματα, λένε ψέματα και θα συνεχίσουν να λένε ψέματα», είπε ο Σέρχι Μπράτσιουκ, σύμφωνα με την Ukrinform.

Οι Ρώσοι εισβολείς έχουν εγκαταστήσει αρκετό εξοπλισμό και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Snake Island και δύο πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται ήδη κοντά στο νησί, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων τις προάλλες.

 

Αυτά φαίνονται στις δορυφορικές εικόνες από το Planet.com και τη Maxar Technologies, τις οποίες δημοσίευσε στο Twitter ο blogger του OSINT, Τιμ Έρχαρτ.

«Μια μεγάλη ρωσική φορτηγίδα με έναν γερανό και ένα σκάφος προσγείωσης εντοπίστηκαν κοντά στο νησί των φιδιών στην Ουκρανία. Υπάρχουν πρόσθετα τεχνικά μέσα, τώρα υπάρχουν 14. Αυτή η φορτηγίδα έχει κάνει πολλά ταξίδια στο νησί τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρεται στο σημείωμα κάτω από τις εικόνες που δημοσίευσε ο Tim Earhart, τις οποίες παραθέτει η Ukrinform.

Σύμφωνα με τον Vladislav Nazarov, εκπρόσωπο της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων, οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν επιχειρήσεις διάσωσης και ανάκτησης κοντά στο νησί για να ρυμουλκήσουν το πλοίο Raptor που βυθίστηκε πρόσφατα από τον ουκρανικό στρατό εδώ, για να το μεταφέρουν στη Κριμαία και να το επισκευάσουν. 

Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει εξαπολύσει αρκετές αντεπιθέσεις στα νότια της χώρας, στις περιοχές που ελέγχονται από ρωσικά στρατεύματα, καταφέρνοντας να ελέγξει αρκετούς οικισμούς, σύμφωνα με την EFE.

«Στη νότια Ουκρανία, η κατάσταση παραμένει δυναμική και τεταμένη. Οι κατακτητές έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γειτονιών πολιτών, αλλά ως αποτέλεσμα της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή, ο πανικός εξαπλώνεται στους εισβολείς», δήλωσε η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων.

 

«Ο εχθρός διατηρεί ορισμένες από τις θέσεις του, αλλά δεν πραγματοποιεί σημαντικές προόδους, και ως εκ τούτου επικεντρώνεται σε πυροβολικό, όλμους και αεροπορικές επιδρομές», είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τη Δευτέρα δύο φορές σε ουκρανικές θέσεις με δύο ελικόπτερα Mi-24 στην περιοχή Νικολάιβ (Μικολάιβ). Αρκετοί οικισμοί στην περιοχή χτυπήθηκαν σε τρεις σειρές από πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και ρουκέτες (MLRS), τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν επίσης σε "κατοικημένες γειτονιές και βιομηχανικές μονάδες μέσα και γύρω από το Νικολάιβ, καταστρέφοντας έναν μύλο, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, πολλά σπίτια και ένα σύστημα ύδρευσης", ανέφερε μια δήλωση. μέχρι σήμερα στο μέτωπο.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές επιθέσεις πυραύλων και πυροβολικού εξουδετέρωσαν 78 εισβολείς και κατέστρεψαν επίσης οκτώ άρματα μάχης, δύο οβίδες, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο, δύο πυραυλικά συστήματα βαθμού MLR, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο στρατιωτικά φορτηγά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software