x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τα εμβόλια κατά της παραλλαγής Κράκεν - ΜΠΟΛΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, αφού εκεί αναλύονται οι κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη χορήγηση του νέου επικαιροποιημένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού και της παραλλαγής Kraken, δεδομένης της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία το τελευταία διάστημα, με αύξηση στους διασωληνωμένους και τα θανατηφόρα περιστατικά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει -μεταξύ πολλών θεμάτων για την επερχόμενη εμβολιαστική περίοδο- και για το νέο εμβόλιο. Ποιες δηλαδή είναι οι ομάδες που πρέπει να το λάβουν κατά προτεραιότητα για την καλύτερη θωράκισή τους, αλλά και σε ποιο δοσολογικό σχήμα, με στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

«Το νέο εμβόλιο θα γίνει διαθέσιμο και στη χώρα μας. Στην Επιτροπή, ωστόσο, έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε που αφορούν σε όλα τα εμβόλια», δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Αποφάσεις αναμένεται να λάβει η Επιτροπή και για το πρώτο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), αλλά και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Καθώς και αυτή τη μεταπανδημική χρονιά, το «κοκτέιλ» του κορωνοϊού και των άλλων ιώσεων αναμένεται να μας προβληματίσει, από το φθινόπωρο και μετά.

Οι ομάδες κατά προτεραιότητα

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές (EMA, ECDC και FDA) έχουν αποφανθεί θετικά για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ωστόσο, η κάθε χώρα θα αποφασίσει τον τρόπο και τις ομάδες χορήγησης με βάση τα δικά της επιδημιολογικά κριτήρια και ανάγκες του πληθυσμού της.

Στην Ευρώπη συνήθως προτεραιότητα έχουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας που βρίσκονται σε αυξημένη έκθεση στον ιό, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα).

Άτομα που διατρέχουν, πάντως, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια είναι:

άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας
έγκυες
άτομα με αυξημένη έκθεση στον SARS-CoV-2, όπως οι υγειονομικοί
H αρμόδια Επιτροπή του ΕΜΑ συστήνει το εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 -και συγκεκριμένα την τρίτη προσαρμογή του- για την αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα συστήνει μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού για την COVID-19.

«Ο κορωνοϊός θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία πρόσθεσε πως αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software