ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
Για την ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, για τον Ντόναλντ Τραμπ και για το δυστύχημα των Τεμπών μίλησε στον Focus fm 103.6 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Να βλέπεις τον Τούρκο πρόεδρο να συναντά όποιον θέλει, να κάνει εμπορικές συμφωνίες και να αγνοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό… αυτό είναι διασυρμός. Ο Ερντογάν έκανε μπίζνες και ο Μητσοτάκης έβγαζε φωτογραφίες με τους τρομοκράτες, με τον Τζολάνι τον σφαγέα των Χριστιανών της Συρίας. Αυτές οι εθνικές ήττες που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη αλλά και ο διασυρμός της χώρας μας στο πρόσωπο ενός πρωθυπουργού ανίκανου να καταλάβει ότι κάνει συνεχώς πολιτικές ανοησίες και εθνικά εγκλήματα, θεωρώ ότι οδηγεί την Ελλάδα σε ακρωτηριασμό.
Είναι παγκόσμια επιτυχία να μη τα έχεις καλά ούτε με την Αμερική ούτε με τη Ρωσία. Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Από τα εγκληματικά λάθη του κάνουμε πόλεμο στη Ρωσία, που στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία, τα παίζουμε όλα υπέρ της μιας πλευράς, αναφέρομαι στην Ευρώπη, βρίζοντας τον Τράμπ, δίνοντας του αφορμή να είναι εχθρικός με την Ελλάδα, και επειδή είναι και επιχειρηματίας τον ενδιαφέρει τι θα πάρει η χώρα του. Φοβάμαι για τους επόμενους μήνες. Φοβάμαι ότι το υπαρξιακό αυτό πρόβλημα της χώρας μπορεί να οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της. Εάν σταματήσει το ταμείο ανάκαμψης η Ελλάδα έχει τελειώσει οικονομικά, δε θα μπορούμε να δανειστούμε από κανέναν».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση έδωσε μάχη στην Ευρώπη για την απονομή δικαιοσύνης για την υπόθεση των Τεμπών:
«Η Αριστερά έκανε μια πρόταση. Να έρθει αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα για να ελέγξει αν η δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά στην υπόθεση των Τεμπών. Και τι κάνει η Ν.Δ.; Πιάνει τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και προσπαθεί να τους πείσει να καταψηφιστεί η πρόταση. Επί τρεις ώρες πάλευε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης με το Μπελέρη ώστε να περάσει η πρόταση. Τρεις ώρες πάλευε ο Εμμανουήλ Φράγκος και το πέτυχε τελικά, εμείς το πετύχαμε, η Ελληνική Λύση το πέτυχε. Εάν δεν υπήρχε το ACR και η Ελληνική Λύση στην ευρωβουλή το ψήφισμα να έρθει αντιπροσωπεία από την Ευρωβουλή να ελέγξει αν έχουν γίνει όλα καλά δε θα περνούσε.
Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της νέας κυβερνητικής «κωλοτούμπας» για το θέμα των εκταφών που ζητούν οι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών».
