ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ;;;
Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Τελικά τι μετέφερε και ποιόν, το προεδρικό αεροπλάνο του Μαδούρο που το 15 πέρασε από την Αθήνα για την Αγκυρα; Μήπως ράβδους χρυσού; Μήπως ναρκωτικά; Μήπως τρομοκράτες; Ο λαλίστατος Αλέξης Τσίπρας δεν μας το είπε ούτε τότε, ούτε τώρα!!! Αντίθετα ο Μαδούρο δήλωσε για τον ίδιον ότι είναι: “Ένας γενναίος που θα σώσει την ένδοξη ιστορία των Ελλήνων”. Δυστυχώς δεν έσωσε ούτε την Ελλάδα ούτε και τον εαυτό του….
Αλλάς ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Με μια εντυπωσιακή στρατιωτική επιχείρηση ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε άρδην τα δεδομένα στη διεθνή σκηνή κάνοντας τους ηγέτες των χωρών του κόσμου να σκέφτονται αν πρέπει να του αρνηθούν οποιαδήποτε απαίτηση! Τα όσα συμφώνησε με τον Πούτιν στην Αλάσκα φαίνεται, ότι υλοποιούνται ακόμα πιο γρήγορα, αφού ο πρώτος παρά τις προσπάθειες ειρήνευσης συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ανενόχλητος, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εφαρμόζει το δόγμα Μονρόε για να διασφαλίσει τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ!
Ετσι, πριν εντάξει τον Καναδά στην κοινοπολιτεία των ΗΠΑ και πριν αγοράσει τη Γροιλανδία, εισέβαλε στη Βενεζουέλα και με μια αστραπιαία επιχείρηση συνέλαβε τον Μαδούρο με τα σώβρακα να κοιμάται με τη σύζυγό του στην κρεβατοκάμαρα του ατσάλινου φρουρίου της προεδρικής κατοικίας! Η στρατιωτική αυτή επιχείρηση ίσως είναι και το μελλοντικό πρότυπο δράσης που θα εφαρμοστεί -όπως υπαινίχθηκε-στην Κούβα και την Κολομβία! Ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται, ότι ακολουθεί τη συμπεριφορά του φίλου του Ερντογάν να λέει δημόσια αυτά που θα εφαρμόσει και τα κάνει στο άμεσο μέλλον χωρίς διπλωματικές τσιριμόνιες ! Το πιο εντυπωσιακό όμως γεγονός ήταν, ότι ο ίδιος ο Τραμπ με τους συνεργάτες του παρακολουθούσε λάιφ την επιχείρηση από την τηλεόραση, σαν να έβλεπε ταινία του ΝΕΤΦΛΙΞ!!! Πράγματι τέτοια επιχείρηση είχαμε να δούμε από τον 2ο ΠΠ όπως είπε εγωιστικά ο ίδιος και όπως πριν από λίγο καιρό είδαμε την επιχείρηση των αόρατων βομβαρδιστικών αεροπλάνων να πλήττουν και να ισοπεδώνουν τις ατομικές εγκαταστάσεις του Ιράν! Τελικά οδήγησαν τον Μαδούρο με χειροπέδες στη φυλακή της Ν.Υόρκης σε ζωντανή μετάδοση με επίσημη δικαιολογία, ότι είναι κακοποιός και αρχηγός της σπείρας που διοχετεύει ναρκωτικά στις ΗΠΑ!!! Ισως τώρα να κατάλαβε πως ήταν λάθος του που δεν έφυγε μόνος του νωρίτερα από τη χώρα και απέρριψε την προσφορά του Τραμπ!
Στην αιφνιδιαστική ενέργεια του Τραμπ αντέδρασαν αμέσως με δηλώσεις και ανακοινώσεις η Ρωσία, η Κίνα, και άλλες χώρες όπως η βιαστική Ελλάδα, ενώ ο Ερντογάν παραμένει ακόμα σιωπηλός! Εδώ θα πρέπει να πούμε, ότι το Καράκας είναι στρατιωτικός και πολιτικός εταίρος του Πεκίνου, της Τεχεράνης, της Μόσχας και της Αγκυρας!!! Οπως επίσης να θυμίσουμε, ότι ο Μαδούρο είχε άριστες συντροφικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα που στη θητεία του, έδωσε άδεια ανεφοδιασμού από την Αθήνα του προσωπικού του αεροπλάνου για να προσγειωθεί στην Αγκυρα, χωρίς να μάθουμε ποτέ ως τώρα τι μετέφερε και ποιόν;
Πέρα από την στρατιωτική επιτυχία της επιχείρησης ο Τραμπ προειδοποίησε όλες αυτές τις χώρες, που μετά την αποτυχημένη ρωσική εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων το 1961, διείσδυσαν στη Λατινική Αμερική, ότι κάθε προσπάθεια που θα επιχειρηθεί τώρα και στο μέλλον θα καταστέλλεται εν τη γενέσει της! Ετσι, εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι Αμερικανοί πρόεδροι να εφαρμόσουν το δόγμα Μονρόε που μεριμνούσε για την ασφάλεια της αμερικανικής ηπείρου ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο! Και μάλλον το πετυχαίνει αφού οι ενδιαφερόμενες χώρες περιορίστηκαν μόνο σε δηλώσεις για την τιμή των όπλων! Μπροστά στα συμφέροντα των ΗΠΑ και κάθε ισχυρού, το διεθνές δίκαιο πάει περίπατο!!!
Τώρα λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα και ιδίως για εκείνους που δεν πήραν στα σοβαρά τον Τραμπ! Ο Ευρωπαίοι που είναι χεσμένοι από το φόβο έμειναν με το στόμα ανοιχτό! Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (που καταγγέλλεται για τις υπέρογκες αποδοχές της…) σκέφτεται ακόμα πως θα αντιδράσει γι αυτό και περιορίστηκε σε αόριστες δηλώσεις. Τι θα κάνει λοιπόν; Θα επιβάλλει κυρώσεις στις ΗΠΑ και στον Τραμπ για την εισβολή, όπως έκανε στη Ρωσία και στον Πούτιν; Θα οδηγήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Διεθνές Δικαστήριο;΄Η θα δανειοδοτήσει τη Βενεζουέλα όπως έκανε με την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων;
Ο δικός μας Πρωθυπουργός εντελώς σαστισμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις έσπευσε από τους πρώτους να συνταχθεί με τις ΗΠΑ προβαίνοντας σε δηλώσεις που τον εξέθεσαν αλλά και έδειξαν, ότι ούτε πριν ούτε τώρα στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας; Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε-ειπε-τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών!!! Δηλαδή; Πως σχολίασε την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έκανε τον Πούτιν εχθρό; Αν η εισβολή στην Ουκρανία είναι αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο, το ίδιο είναι και η εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Πολύ περισσότερο επίσης είναι καταδικαστέα η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο! Επομένως ή όλες αυτές οι παράνομες εισβολές είναι άδικες και παράνομες ή όλες είναι δίκαιες και νόμιμες αρα και της τουρκικής στην Κύπρο!!! Φαίνεται πως ο Κυριάκος τα μπέρδεψε και δεν ξέρει πλέον ποιά είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας ! Και το γράφω με λύπη αυτό, γιατί πριν λίγο καιρό, όταν μαζί με τη Ντόρα χαρακτήριζαν τη Ρωσία εχθρό και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο μαζί της, μας χαρακτήριζαν τζάμπα μάγκες και ντεμέκ πατριώτες γιατί στεκόμασταν σε λάθος πλευρά της ιστορίας!!! Τώρα αυτοί σε ποιά πλευρά στέκονται;
Είπε και άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωσε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η διασφάλιση της ειρηνικής και ταχείας μετάβασης σε μια συμπεριληπτική κυβέρνηση που θα έχει την πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση. Ότι η Ελλάδα θα δράσει σε συντονισμό με τους εταίρους της (εδώ γελάμε) και στην ΕΕ και στο Σ.Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα φαιδρά που δικαίως η αντιπολίτευση καυτηρίασε! Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι παρόμοιες διαδικασίες για την Κύπρο κρατάνε εδώ και 60 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα;
