«ΘΡΗΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ»…
Στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα με βαν στο οποίο επέβαιναν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.
Ένας από τους τρεις επιζώντες μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, για τους άλλους δύο τραυματίες, αλλά και για τη στιγμή της σύγκρουσης.
«Δεν ξέρω, δεν οδηγούσα εγώ. Είμαι καλά αφού μιλάμε. Αυτή τη στιγμή θρηνώ τους φίλους μου. Σήμερα είναι πένθος. Έγινε ένα σοβαρό δυστύχημα. Είμαστε τρεις επιζώντες, εγώ και άλλοι δύο που είναι στο νοσοκομείο, και επτά νεκροί», τόνισε σε δηλώσεις του.
Αναφερόμενος στο ταξίδι και στο δυστύχημα, δήλωσε ότι θυμάται τα πάντα και δεν έχασε τις αισθήσεις του. «Δεν είμαι σίγουρος πώς κόλλησε εκεί. Υπήρχε χρόνος να πάει δεξιά και να μη γίνει τίποτα. Από την Έδεσσα νοικιάσαμε το βανάκι. Ο οδηγός το πήρε από εκεί και μας μάζεψε όλους από τη Θεσσαλονίκη. Ήμασταν σαν αδέρφια. Είμαστε πολύ φίλοι», ανέφερε.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η ταυτοποίηση των σορών των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο σοκαριστικό δυστύχημα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση των πιστοποιητικών θανάτου.
«Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί των επτά νεκρών, θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος. Η μεταφορά των σορών στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει με κυβερνητικό αεροσκάφος.
Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι τρεις αυτοί άνθρωποι «ζουν από θαύμα». Τονίζεται ότι η εικόνα για τους τρεις τραυματίες είναι αισιόδοξη και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή. Ένας εξ αυτών, ωστόσο, ο οποίος είναι βαρύτερα τραυματισμένος, είναι πιθανό να παραμείνει στη Ρουμανία καθώς πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο.
Από την πλευρά της, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Λιλή Γραμματίκη, δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τον επαναπατρισμό των θυμάτων.
