Με τη ΝΔ και χωρίς αυτήν οι τέως πρωθυπουργοί!!!
Μετά την περισυλλογή του στις σύντομες πασχαλινές διακοπές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από σήμερα να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη του κυβερνητικού έργου και να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις του ενόψει μάλιστα και του συνεδρίου της Ν.Δ. που δεν μπόρεσε τελικά να το μεταθέσει για αργότερα!
Η εικόνα στην κυβέρνηση και στο κόμμα δεν είναι καλή. Και το κλίμα βαρύ. Η περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη που αφρόνως εξετέθη και εξέθεσε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό έγινε κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ, τον Τύπο και τα ΜΚΔ με δεικτικά σχόλια, ειρωνικές φράσεις και ανεκδοτολογία που τσακίζει κόκκαλα.
Ήδη διέρρευσε η πληροφορία από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αποπέμψει τον παρεκτραπέντα βουλευτή και συνεργάτη του Μακάριο Λαζαρίδη όχι μόνο για να καταλαγιάσει ο αρνητικός θόρυβος, αλλά κυρίως για να δείξει ότι στα θέματα της διαφάνειας και της διαφθοράς είναι ανυποχώρητος! Αλλωστε ο Μακάριος δεν προέρχεται από “τζάκι” ούτε υποστηρίζεται από κάποιον ισχυρό του τόπου ώστε να προκαλέσει πρόβλημα, στον Πρωθυπουργό. Ηρθε από το πουθενά και θα επιστρέψει εκεί! Στο χώρο του!
Πέρα όμως από αυτά η Κοινοβουλευτική Ομάδα βράζει στην κυριολεξία διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φρόντισε να προστατεύσει τους βουλευτές, τον ρόλο και το έργο τους, βγάζοντάς τους όλους στη σέντρα ως ήρωες σκανδάλων υπαρκτών ή ανύπαρκτων! Διότι αν εξαιρέσει κανείς τις αναμφισβήτητες ποινικά κολάσιμες πράξεις και συμπεριφορές ορισμένων υπουργών και βουλευτών, οι υπόλοιποι που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να ενδιαφερθούν για τους ψηφοφόρους τους που αντιμετώπιζαν καθαρά γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις. «Αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς για τα προβλήματα των ψηφοφόρων μας, ποιός θα το κάνει;», μου έλεγαν αρκετοί φίλοι της ΝΔ. «Και τι θα κάνουμε δηλαδή, θα κλείσουμε τα πολιτικά μας γραφεία;» συμπλήρωναν… «Ας έρθει ο Μητσοτάκης να μαζέψει ψήφους στις προσεχείς εκλογές», έλεγαν με νόημα!
Εκείνο πάντως που έχει μεγάλη και ειδική σημασία είναι το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης με την κρίση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποκάλυψη των …”ενόχων βουλευτών και υπουργών” απηλλάγη τελείως από όλα τα καραμανλικά στοιχεία που υπήρχαν μέσα στο κόμμα! Σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχει κανένας Καραμανλής! Το επίθετο αυτό που διαχρονικά εδέσποζε στη ΝΔ το φέρει σήμερα μόνο μία γυναίκα βουλευτής η αγαπητή φίλη Άννα Καραμανλή που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια των Καραμανλήδων!
Αν όμως βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα, τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα τα πράγματα έξω από το κόμμα! Οι δημοσκοπήσεις που κάποια στιγμή πήραν την ανιούσα, ξαφνικά και μετά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων άρχισαν και πέφτουν με αποτέλεσμα τώρα τα ποσοστά της ΝΔ να κυμαίνονται και πάλι στα 23-25%!!!
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα αυτή την ώρα για τον Πρωθυπουργό είναι ότι οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί της ΝΔ μαζί με ιστορικά στελέχη της παράταξης είναι απέναντι και όχι μαζί του!!! Πως θα πάει έτσι στο συνέδριο και πως θα ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα! Και μόνο οι αντίπαλοί του στην αντιπολίτευση να συγκεντρώσουν τα όσα αρνητικά διατύπωσαν εναντίον του οι τέως πρωθυπουργοί, αρκούν για να αναδείξουν τα πολιτικά συνθήματα που θα κυριαρχήσουν στις εκλογές.
Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης μαζί με τον Νίκο Δένδια και άλλους μεγαλόσχημους του κόμματος που δεν εκδηλώνονται, είναι κάθετα και οριζόντια αντίθετοι με την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που συρρίκνωσε τη ΝΔ και την μετέτρεψε σε ένα καθαρά προσωπικό του κόμμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Αινιγματική παραμένει ακόμα η στάση του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος θεσμικά απολαμβάνει της έγκρισης του Κοινοβουλίου σχεδόν στο σύνολό του, και ταυτόχρονα συγκεντρώνει διαχρονικά, διακομματικά και δημοσκοπικά μεγάλης λαϊκής δημοφιλίας!
Μαζί με αυτούς συντάσσονται και πολλοί βουλευτές και κομματικά στελέχη όπως βεβαίως και αρκετοί παράγοντες της δημόσιας ζωής, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από τη διανομή των λαφύρων της εξουσίας!
Ενόψει της κατάστασης αυτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και θεωρητικά πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο στο προσεχές συνέδριο της ΝΔ. Και είναι ακόμα περισσότερο προβληματισμένος, αν τελικά και παρά την αρχική του απόφαση, θα επιτρέψει να προεδρεύσει του συνεδρίου “ο αριστερός γιός του ταχυδρόμου” και πολιτογραφηθείς στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου του αγίου ηγουμένου Εφραιμ, Θοδωρής Ρουσόπουλος!
Ολα μαύρα κι άραχνα, αλλά για τον Κυριάκο τίποτα δεν είναι αξεπέραστο αφού ως τώρα ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες! Για το λόγο αυτό οι συνεργάτες του μας λένε, ότι έχει συμμάχους πολλούς ισχυρούς φίλους, και κρατάει στα χέρια του βαριά χαρτιά και κρυφούς άσσους που θα τους βγάλει όταν έρθει η ώρα. Κυρίως όμως γιατί πιστεύει ο ίδιος, ότι στο τέλος της ημέρας ο λαός θα τον εμπιστευτεί και πάλι για 3η τετραετία!
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο χώρο της ΝΔ και της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Πασόκ τρέχει από εκκλησία σε εκκλησία για να πάρει ευλογία ως και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έχοντας αφωνία όχι μόνο να ψάλλει, αλλά και για να καταγγείλει τα σκάνδαλα. Τούτο -λένε πολιτικοί παρατηρητές -οφείλεται στο γεγονός ότι βαρύνεται με σοβαρό ολίσθημα που κατεγράφη στις υποκλοπές γι αυτό και δεν τολμά να το αναφέρει. Αλλωστε το Πασόκ έχει ένα βεβαρημένο ποινικό μητρώο από σκάνδαλα που έμειναν στην ιστορία και στη μνήμη του λαού. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει λαμογιά!
Το 1988 είχαμε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το 1980 το σκάνδαλο Πόπωτα. Το 1990 το σκάνδαλο της Ζήμενς. Το 1986 το σκάνδαλο του καλαμποκιού. Το 1981-89 το σκάνδαλο Τόμπρα υποκλοπών. Το 1990-2000 το σκάνδαλο των εξοπλιστικών με τον Τσοχατζοπουλο. Το 1980 το σκάνδαλο στη ΔΕΗ με το φιλοδώρημα του Μαυράκη. Το 2003 το σκάνδαλο των ορυχείων Κασσάνδρας. Το 2009-11 το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το 1997-8 το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και πολλά άλλα. Τι να πει σήμερα το Πασόκ και ποιόν να κατηγορήσει ο Ανδρουλάκης;
Τα πράγματα είναι χειρότερα στο χώρο της Αριστεράς όπου το μεν ΚΚΕ είναι κάτω από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Τσίπρας κάτω από την Καρυστιανού. Ο Σύριζα πιάνει όσο ο η Λατινοπούλου και ο Νατσιός. Και ο Σακελλαρίδης δεξί χέρι κάποτε του Τσίπρα, παριστάνει τον αρχηγό κόμματος της Νέας Αριστεράς, χέρι-χέρι με τον άλλο μεγάλο ηγέτη Στεέφη Κασσελάκη!!! Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε υπό τη Λιάνα Κανέλλη και την Σεμίνα Διγενή!
