x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Καταιγίδα» Τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μια μέρα μετά το… παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνέντευξής του, στο δίκτυο TRT Haber, για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τουρκική πλευρά πραγματοποίησε με αεροσκάφη και drones, «καταιγίδα» παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο πέλαγος.

Αναλυτικότερα, οι παραβιάσεις ανήλθαν συνολικά στις 80. Οι 37 εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν από μαχητικά F-16 και οι 43 από μη επανδρωμένα UAV, τα λεγόμενα drones.

Πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν σε σχηματισμούς επτά Τουρκικά F-16 και μεμονωμένα δύο UAV. Συνολικά, 17 αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις, του εθνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τέσσερα Τουρκικά F16 ήταν οπλισμένα. Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, από τα αντίστοιχα ελληνικά κατά την πάγια πρακτική, ενώ σημειώθηκαν συνολικά τρεις εμπλοκές. Επίσης οι παραβάσεις από Τουρκικής πλευράς, ανήλθαν στις 12.

 

Σημειώνεται πως η παραβίαση αφορά άνευ αδείας πτήση ξένου αεροσκάφους στον εθνικό εναέριο χώρο μας, ενώ η παράβαση όταν αεροσκάφος εισέρχεται στο FIR Αθηνών χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση που έστειλε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 7 (6×2 F-16 και 1×3 F-16)

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 2 UAV

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 17

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ: 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 12

 

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 80 (37 από τα μαχητικά, 43 από τα UAV)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ: 3

ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Η μία από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν η υπερπτήση.

 

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software