0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε πέριξ του αγάλματος του Τρούμαν, στο κέντρο της Αθήνας, είναι μεν εξωφρενικές, αλλά συνάμα και πολύ χαρακτηριστικές. Ένας φίλος με τον οποίο συζητούσαμε χθες, μας είπε πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έγινε κομμουνιστική και το μετάνιωσε»! Και αυτά την ώρα που κάποιοι στη ΝΔ παρεμβαίνουν πάντα όταν κάποιο στέλεχός τους «τολμήσει» να αρθρώσει μια λέξη ασκώντας κριτική στον Περισσό. Και ιδού που φτάσαμε, ελέω της ιδιότυπης «ασυλίας» που έχει εδώ και δεκαετίες δοθεί στο ΚΚΈ και γενικότερα, στην αριστερά. Φαντάζεστε κάποιος της από εδώ πλευράς να τολμούσε να κάνει κάτι ανάλογο; Φυσικά, τώρα μπορείτε να μην απορείτε γιατί ο κάθε ένας εκ «δεξιών» (εδώ γελάμε) μπορεί να αποθεώνει τους συνεργάτες του αιμοδιψή φονιά ονόματι «μιζέρια» ή Θανάση Κλάρα και όταν του ασκείται κριτική, να ζητά από πάνω και τα ρέστα. Συνεχίστε έτσι κύριοι της ΝΔ και θα δείτε τα αποτελέσματα στην κάλπη πολύ σύντομα.

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

Πήγαν λοιπόν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν. Οπως και το καλοκαίρι του 2006. Γιατί; Διότι δεν τον συμπαθούν και διότι έτσι γουστάρουν. Διότι ξέρουν, ότι όλο και κάποιος θα βγει από τη ΝΔ να δικαιολογήσει ανάλογου τύπου ενέργειες, παρά το ότι «κεντρικά» η ΝΔ θα «καταδικάσει». Φυσικά, τα ΜΑΤ του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη. Ακροαριστεροί εναντίον ακροαριστερών. Διότι, όπως είναι γνωστό, στην Έλλάδα μόνο η αριστερά παίζει μπάλα. Μεταξύ μας, ποιος να τους σταματήσει; Ο Κωστής Χατζηδάκης; Ο Γιώργος Κουμουτσάκος; Ο Κώστας Μπακογιάννης; Ή οι διάφοροι «ποταμίσιοι» οι οποίοι ανέβηκαν προς Πειραιώς μεριά; Τους λες «δεξιούς» όλους τους παραπάνω; Οταν αμολούν κάτι απίθανα για τους Κορυσχάδες, εξωραΐζοντας στα μάτια του κόσμου τη δράση των σφαγέων του Μελιγαλά; Τι λέει όμως το κομμουνιστικό ΠΑΜΈ για ό,τι συνέβη πέριξ του αγάλματος, που τα στελέχη του ΚΚΈ θεωρούν, είναι φανερό, πως μπορούν να το γκρεμίσουν επειδή έτσι γουστάρουν; Για να δούμε λοιπόν: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης της νεολαίας.

Με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βαναυσότητα, με ρόπαλα, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην κινητοποίηση. Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής, αφού χτύπησαν με δολοφονικά χτυπήματα και έστειλαν στο νοσοκομείο 3 διαδηλωτές, έφτασαν στο σημείο και να απαγάγουν 3 φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Τη στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει Γη και Υδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση με το σημερινό της χτύπημα αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη που δήλωσε ότι ‘είναι αδέρφια’. Χέρι-χέρι στο μακελειό και στη σφαγή των λαών». Ούτε κουβέντα φυσικά στην πονηρή ανακοίνωση για το λόγο επέμβασης της ΈΛ.ΑΣ, η οποία μάλιστα δέχθηκε και τις προκλήσεις κομμουνιστή βουλευτή στο σημείο των επεισοδίων… Διότι, το «κομμουνιστικό κίνημα» θεωρεί πως μπορεί να βυσσοδομεί και να βιαιοπραγεί ανενόχλητο, καθώς «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», όπως αυτό το «δίκιο» (που είναι πάντα ταξικό και ποτέ εθνικό) προσδιορίζεται, βεβαίως – βεβαίως, από το ΚΚΈ.

Αυτά λοιπόν από όλους αυτούς του σφυροδρέπανου, η ιδεολογία των οποίων ποτέ δεν πείραξε κανέναν, ανέχτηκε την άλλη άποψη και διακρίθηκε για τη δημοκρατική της αντίληψη. Ισως γι’ αυτό να μην υπάρχουν σήμερα κομμουνιστικά κόμματα στην Ανατολική Έυρώπη και μάλιστα σε κάποιες χώρες, να είναι απαγορευμένα δια νόμου. Ισως γιατί, όπως στην Πολωνία, επί των ημερών της σοσιαλιστικής «προόδου», δολοφονούνταν ιερείς και φυλακίζονταν συνδικαλιστές, ενώ στα κάτεργα σάπιζαν αντικαθεστωτικοί, χαρακτηρισμένοι ως «αντεπαναστάτες»… Οπως συμβαίνει ακόμα σήμερα στην Κούβα και στη Βενεζουέλα, όπως συμβαίνει στην Βόρεια Κορέα. Ναι, αυτά δεν θέλουν οι ΣΥΡΙΖΟ – ΚΚΈδες να τα γνωρίζετε. Αποτελούν, άλλωστε, «προπαγάνδα» των «μοναρχοφασιστών», των «αντιδραστικών» και όλων όσοι εχθρεύονται το «λαϊκό κίνημα» και είναι «όργανα» των ιμπεριαλιστών και των «αστών». Ναι, υπάρχει ακόμα κόσμος που (θέλει να) σκέπτεται έτσι. Έίναι αυτοί στον Περισσό, στην Κουμουνδούρου και φυσικά, στα διάφορα καταγώγια των Έξαρχείων. Ολα τα παραπάνω, άλλωστε, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, που λέει και ο λαός…

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ»

Και η «επαναστατική γυμναστική», καλά κρατεί. Αλλωστε, ολόκληρο κράτος συντηρεί αυτή. Α, για να μην το ξεχάσουμε: το άγαλμα του Τρούμαν, δεν είναι η πρώτη φορά που το βάζουν στο μάτι οι αριστεροί. Στη διάρκεια πορείας για τα τεκταινόμενα τότε στον Λίβανο, στις 25 Ιουλίου 2006, που κατέληξε, που αλλού, στις πρεσβείες των ΉΠΑ και του Ισραήλ, το έριξαν με σκοινιά! Την πλήρωσε κανείς; Το πιθανότερο είναι πως όχι… Βαρετοί πάντως αυτοί της αριστεράς, δεν «ανανεώνουν» καθόλου τη μεθοδολογία τους. Θα χρειαστεί βέβαια να το κάνουν, όταν περάσουν στην αντιπολίτευση και περιθωριοποιηθούν οριστικά, καθώς ο κόσμος τους βλέπει και εξοργίζεται. Φυσικά, ουδείς συνήθως την πληρώνει για όλα αυτά τα προαναφερόμενα, ενώ οι εισαγγελείς τις έχουν τις αυτεπάγγελτες για «άλλες» περιπτώσεις.

Αυτές που θέλει το «σύστημα» να διευθετηθούν.