x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ματέο Σαλβίνι: «Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ιταλία: Ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του με τους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης Μελόνι, στο μεταναστευτικό και στα κύρια οδικά έργα στη χώρα του.

«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ», δήλωσε σε ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

«Τις ημέρες αυτές υπάρχει ένα σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ποιος θα λύσει το πρόβλημα: η Ελλάδα ή η Ιταλία. Αλλά δεν μπορούν μόνο δυο χώρες να επωμίζονται όλο αυτό το βάρος», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης «η Ευρώπη πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, με αλληλεγγύη, χρηματοδοτήσεις και επιπλέον προσωπικό».

 
 
 

Όσο για τη νέα νομοθεσία της χώρας του, ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε πως «το ότι ζητείται από τις ΜΚΟ, ύστερα από κάθε επιχείρηση διάσωσης, να κατευθύνονται προς ασφαλές λιμάνι για την αποβίβαση των διασωθέντων, είναι απόλυτα λογικό».

Σε σχέση με την εσωτερική επικαιρότητα στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι «μαζί με το κόμμα της Μελόνι και του Μπερλουσκόνι, η Λέγκα ενέκρινε όλες τις επιλογές των τελευταίων έξι μηνών» και ότι αν η Τζόρτζια Μελόνι δεν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, ο ίδιος δεν θα ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο Σαλβίνι παρουσίασε το σχέδιο που ενέκρινε η κυβέρνηση της Ρώμης για την κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει τη Σικελία με την Καλαβρία.

Πιο αναλυτικά, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της γέφυρας από ενδεχόμενους σεισμούς ή ακραία καιρικά φαινόμενα», ενώ προέβλεψε ότι «σε διάστημα πέντε χρόνων θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας».

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}e-genius.gr ...intelligent web software