x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ… ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Στην Άγκυρα ένας διεθνιστής ευρωπαίος και σπουδαγμένος αγγλομαθής του Χάρβαρντ, υποκλίθηκε μπροστά σ’ έναν άγλωσσο ιμάμη Σουλτάνο! Με άλλα λόγια συναντήθηκαν δυό ξεχωριστοί κόσμοι! Και μέχρι να αποκωδικοποιήσουμε τα όσα συζητήθηκαν χθες μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν θα περιοριστούμε στα ως τώρα δεδομένα. Άλλωστε δύσκολα έρχονται στη δημοσιότητα τα όσα συζητούνται μεταξύ δύο ηγετών για μείζονος σημασίας θέματα. Ποιος ως τώρα έγραψε ή ποιο ρεπορτάζ ανέφερε ποτέ τα όσα συζήτησαν οι Τσίπρας-Ερντογάν στη δίωρη συνομιλία τους που είχαν στην Κωνσταντινούπολη πριν από χρόνια; Κανείς. Έτσι και χθες μάθαμε όσα θέλησαν να μας πουν και όχι τα όσα συμφωνήθηκαν ή όχι, πίσω από τις κάμερες.

Γνωρίζουμε όμως αυτά που έθεσαν με δηλώσεις τους και φάνηκαν οι προθέσεις τους. Ουσιαστικά αντιμάχονται δύο κόσμοι. Ο ένας από τον δικό μας νεοφιλελεύθερο αγγλομαθή του Χάρβαρντ που εκφράζει την παραπαίουσα Δύση, πιστεύοντας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τον εν δυνάμει αντίπαλό του Κασσελάκη που οραματίζεται το αμερικανικό όνειρο και ο άλλος από έναν άγλωσσο ιμάμη εθνικιστή που οικειοποιείται την ελληνοβυζαντινή ιστορία και παράδοση και οραματίζεται το μεγαλείο της πατρίδας του στην περιοχή. Ο ένας απεμπόλησε την ιστορία του και ο άλλος την χρησιμοποιεί. Τι να περιμένει η Ελλάδα όταν αυτή την περίοδο  δέχεται βέλη από Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία; Όταν ο αείμνηστος Χρήστος Σαρτζετάκης κυνηγήθηκε από τους Σκοπιανούς στην Αυστραλία και κατέφυγε από την πίσω πόρτα για να γλιτώσει το λιντσάρισμα είχε δηλώσει προφητικά πως είμαστε ανάδελφον έθνος! Τότε οι σπουδαγμένοι δυτικοτραφείς νενέκοι τον ειρωνεύτηκαν και τον κατηγόρησαν ως εθνικιστή! Να λοιπόν τώρα που δέχονται τα επίχειρα!!!

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα! Όσο εμείς χαχανίζαμε με την ξεδιάντροπη Γιουροβίζιον και την ευτέλεια των μηνυμάτων που εξέπεμπε για κατάργηση των φραγμών, του φύλου και της ηθικής φυσικής τάξης, ο Ερντογάν μας διεμήνυσε ότι:

---Το Αιγαίο έχει δύο ακτές και άρα διχοτομείται. Με άλλα λόγια μας είπε, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και το Αιγαίο ανήκει από κοινού  στους δύο λαούς. Η Τουρκία και η Ελλάδα μοιράζονται όχι μόνο την ίδια γεωγραφία αλλά και πολλά κοινά στοιχεία με ιστορική διάσταση! Και ναι μεν τα ιστορικά στοιχεία είδαμε πώς τα κατέκτησε και πώς τα μουσουλμανοποεί, τώρα όμως επιβάλλει και τη δική του γεωγραφία στο πεδίο!!!

---Εξέφρασε τη βούληση ότι θα ήθελε  να μιλήσει για όλα τα θέματα σαν  ένα πακέτο. Και δεν δέχεται αναβολή. Δεν βλάπτει την κατάσταση -είπε- το έδαφος του διαλόγου και δεν εμποδίζει την πρόοδό του η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας!!!  Με άλλα λόγια αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας. Επομένως θα μπορούσαμε και εμείς να θέσουμε ως θέμα συζήτησης τα σύνορα  της Τουρκίας και να απαιτήσουμε διάλογο για τα στενά ή τα νησιά της Προποντίδας; Δεν το κάνουμε εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα ο Ερντογάν  να  παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, και να δηλώνει την ίδια ώρα ότι δεν δέχεται καταστάσεις de facto για τα θαλάσσια πάρκα του Αιγαίου.

---Επανέλαβε τη μόνιμη απαίτηση της Τουρκίας για συμμετοχή της στην εκμετάλλευση των πόρων της Μεσογείου και υπέδειξε  κοινή διάσκεψη των χωρών της για τη μοιρασιά! Δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες της Κύπρου με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κυπριακή κυβέρνηση ως ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου  ζητώντας ενεργειακή πλατφόρμα που να περιλαμβάνει και την Τουρκία.

---Δεν υπάρχει μόνο μία διαφορά με την Ελλάδα- είπε. Να μη λέμε δηλαδή να λύσουμε αυτό το πρόβλημα κι ας μείνουν άλυτα τα άλλα. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα μαζί.” kazan-Kazan”. Tέλος, αναγνώρισε ως χειρότερη στιγμή στις σχέσεις των δύο χωρών τη παροχή ασύλου από την Ελλάδα στους πραξικοπηματίες του FETO και το καλύτερο επίπεδο τη διακήρυξη φιλίας της Αθήνας.

Τι προανήγγειλε ο δικός μας γλωσσομαθής; Εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση να γίνει τζαμί η Μονή της Χώρας και επανέλαβε ότι με την Τουρκία έχουμε μόνο μία διαφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Αυτή η μόνιμη και στατική συμπεριφορά είναι άγονη και δεν παράγει πολιτική. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμα οι δικοί μας; Δεν γνωρίζουν ότι στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα το σταθερό και όλα μεταβάλλονται; Δεν συνειδητοποίησαν ότι ενώ η Ελλάδα συρρικνούται δημογραφικά, η Τουρκία πολλαπλασιάζεται και αναζητά ζωτικό χώρο; Και ποια είναι η δική μας στρατηγική και το εθνικό όραμα μπροστά στην νεο-οθωμανική κοσμοθεωρία; Δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι συγκρούονται δύο κόσμοι;  

Με αυτά τα δεδομένα, τι συμφωνήθηκε στην Άγκυρα; Θα το δούμε…

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software