x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Προστατεύστε το Άγιο Όρος!

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Ηρακλής Μωραΐτης

Οι Κατσουλιέρηδες /νεοψευδοεσφιγμενίτες το έχουν "χοντρύνει" μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού. Χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο site ευτυχώς χαμηλής επισκεψιμότητας για την προπαγάνδα τους. Διψούν πάλι για αίμα στο Άγιο Όρος, ας προσευχηθούμε η Παναγιά να μην επιτρέψει.

  1. Θυμάστε τις επιθέσεις τους στο κονάκι της Ιστορικής Εσφιγμένου, με βαριές και λοστούς... αφού επιτέθηκαν τότε και έπιασαν στον ύπνο τους μοναχούς της παλιάς αδελφότητας, ήταν Κυριακή πρωΐ... και το ίδιο πρωινό στην ζωντανή εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση αν και οι νέοι επιτιθέμενοι παραδέχτηκαν, ότι πήγαιναν "εκκλησία" με τους λοστούς και με απορημένο τον δημοσιογράφο να ρωτάει "καλά εσείς πάτε εκκλησία με τους λοστούς";

Το ξέχασαν ως παραδοχή και έρχονται πια λοιπόν σήμερα δεκατέσσερα χρόνια μετά και θυμήθηκαν να κατηγορούν την Ιστορική Μονή ότι τους αφήσαν αιμόφυρτους ως θύματα... "φωνάζει ο κλέφτης..." και δυστυχώς δεν είναι τυχαία η ώρα που το αναφέρουν ... διψούν πάλι για αίμα στο περιβόλι.... Ας έχουν το νου τους οι αρχές του Αγίου Όρους διότι αλλάζει η επιστασία σε λιγότερο από μία εβδομάδα και δεν ξέρουμε πώς θα φρενάρει τα πονηρά σχέδιά τους μια νέα επιστασία.

  1. Αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους (π. Γαβριήλ) τις αστυνομικές αρχές ως "παρακράτος" και ως "πιόνια" της Ιστορικής αδελφότητας της Εσφιγμένου (για να εκβιάσουν επέμβαση αστυνομική). Ξεχνώντας ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει δεσμεύσει από την Ιστορική Μονή και παραδώσει στην νέα ολιγομελή διορισμένη Εσφιγμένου ό,τι περιουσιακό κατείχε η παλιά αδελφότητα των 118 μοναχών. Η "δίψα" όμως ακόρεστη.

Αυτοί δεν είναι μοναχοί αλλά ΕΣΠΑτζήδες. Ζητήσανε 1,4 εκατ. € ΕΣΠΑ και πρέπει να χαθούν ζωές μοναχών στο κονάκι της παλαιάς αδελφότητας ώστε να τους παραδοθεί ως νέα αδελφότητα μετά από αστυνομική επέμβαση (την οποία όπως είπαμε εκβιάζουν με το σχετικό δημοσίευμα και άλλα δημοσιεύματα τέτοιου τύπου), όλα αυτά για να πάρουν και να διαχειριστούν το Ευρωπαϊκό κονδύλι. Οι μοναχοί των Εσπα. 

  1. Μην ξεχνάμε "δια στόματος" της διορισμένης νέας Εσφιγμένου και τα δυο δημοσιεύματα στα Νέα (9/5 & 30/5). Το ένα έβλεπε παντού Ρώσους εθνικιστές, πράκτορες και κοζάκους στο Όρος, ποινικές ευθύνες στην Ρωσική Μονή και Ουκρανές γυναίκες στο Όρος και το δεύτερο από τον "δικηγόρο της Μονής" χωρίς να το αναφέρει φυσικά πουθενά στο άρθρο, ως ουδέτερος δηλ. αναλυτής δρ. νομικής να υποστηρίζει ως αλήθεια στο εν αγνοία αναγνωστικό κοινό την υπερασπιστική γραμμή του, σημ. υπάρχει ακόμη υπόθεση που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Νόμιμο; Δεν ξέρω... όμως ηθικό σίγουρα όχι.

Επιπλέον να θυμίσω ότι φυγόδικος βουλευτής της Χ.Α. ήθελε ο Βαρθολομαίος, ηγούμενος των νέων διορισμένων, να κρύβεται στην Μονή των παλαιών (για να πετύχουν αστυνομική επέμβαση στην Ιστορική Εσφιγμένου) όπου φυσικά αποδείχτηκε μέγα ψέμα και αυτό. Μην θυμηθώ τι άλλο έχουν ακούσει οι 118 μοναχοί της Ιστορικής Εσφιγμένου ώστε να υποκινήσουν αστυνομική επέμβαση εντός Αγίου Όρους. Ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα"; Μπορεί ένας ηγούμενος να είναι "πινόκιο";

Ιερότητα του χώρου και σωματική ακεραιότητα 118 μοναχών, παράπλευρες απώλειες στις φιλοδοξίες των λίγων νέων διορισμένων Εσφιγμενιτών μοναχών... ωραίο μοναστικό ιδεώδες. Αγνή Χριστιανική αγάπη.

  1. Έφτασαν στο σημείο να μεταφράσουν οι ίδιοι σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στο ίδιο site, τα λεγόμενα του Οικουμενικού "κατά το δοκούν"... μόλις την επόμενη της επίσκεψής του. Λες και ο Οικουμενικός μίλησε στην Αγγλική ή δυσνόητα. Το "όχι ακρότητες" δεν το άκουσαν και δεν μεταφράστηκε από τον ηγούμενο της νέας αδελφότητας στην συνέντευξη. Άραγε γιατί;
  1. Κάθε μέρα δημοσιεύματα των νέων στο ίδιο site ή οι δημοσιογράφοι του εν λόγω site (σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία) σε περιφερειακά κανάλια εναντίον των 118 αδελφών μοναχών της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου που αδιάληπτα να θυμίσω λειτουργούν ως αδελφότητα πάνω από δεκατέσσερις, δώδεκα ή δέκα (ανάλογα ποια πτυχή της ιστορίας του Όρους πρεσβεύεις) αιώνες στην Μονή τους. Η ουσία όμως δεν αλλάζει.

Το λέω αυτό διότι το "καταληψίες" έχει γίνει "καραμέλα" από την διορισμένη αδελφότητα των Νέων και τους "δημοσιογράφους" του εν λόγω site. Όχι για να ξέρουμε τι λέμε. Και αν ακούσετε ή δείτε συνεντεύξεις στο διαδίκτυο; Τέτοια δουλοφροσύνη ούτε συνέντευξη στους χρηματοδότες τους να έπαιρναν. 

Άντε να τελεσιδικήσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο ώστε να πάει μετά στα Ευρωπαϊκά... μπας και οι 118 δούνε αμερόληπτη ανεπηρέαστη δικαιοσύνη. Διότι στην περίπτωσή τους "κατέχουν" μόνο όσοι διοριστούν με το όνομα ή χρονική χρήση αιώνων δεν μετράει.

Κάτι ΛΟΙΠΟΝ ετοιμάζουν οι μοναχοί του ΕΣΠΑ... δεν άκουσαν τον Οικουμενικό που πρώτη φορά μίλησε εντός Αγίου Όρους πιο κοντά στον όρο "Πατέρας" και όχι "Επίσκοπος" των διωγμών. Απαίτησε όχι ακρότητες... έχτισε πατρικά έστω και αργά το πρώτο τούβλο (ελπίζουμε & ευχόμαστε) σε μία γέφυρα διαρκούς επικοινωνίας και ουσιαστικής μεταστροφής στον πραγματικό ενωτικό ρόλο του, ώστε να μην χρειαστούν Ευρωπαϊκά δικαστήρια στην περίπτωση της Εσφιγμένου αλλά αγνή Χριστανική πατερική αγάπη. 

Εμ... βέβαια οι Ψευδοεσφιγμενίτες φοβισμένοι από τα παραπάνω... για αυτό βάλθηκαν να το γκρεμίσουν αυτό το τούβλο. 

Ακούνε οι Αρχές του Αγίου Όρους (;), κάτι ετοιμάζουν οι Ψευδοεσφιγμενίτες προστατεύστε την ειρήνη στο Όρος.

Προστατεύστε το περιβόλι της Παναγιάς από προβοκάτσιες ή δημοσιεύματα που αμαυρώνουν την εικόνα του Όρους. 

Η απληστία, έστω και η Εσπα-μοναστική, πρέπει να έχει όρια. Κάποια στιγμή το κράτος να ελέγξει και το πώς διαχειρίζονται οι λίγοι Εσπα-μοναχοί τόσα εκατομμύρια από κονδύλια κρατικά ή Ευρωπαϊκά ή φοροαπαλλαγές (για τυχόν παράτυπα μοναχολόγια... είτε βάσει ΚΧΑΟ είτε βάσει Κ.Χ. της Εκκλησίας της Ελλάδας)... δεν είναι κακό ένας έλεγχος! 

Κρίμα δεν θα ήταν, να υπάρχουν έμμισθοι ιερωμένοι δηλωμένοι ως Αγιορείτες μοναχοί ή το ανάποδο; Και εκτός από μισθό παπά να παρέχει και Αγιορείτικες φοροαπαλλαγές ο Έλληνας φορολογούμενος;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software