Skip to main content

«ΙΕΡΗ» ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ… ΑΓΓΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

| Ελληνορθοδοξία

Ας ξεκινήσουμε με το συναρπαστικό ρεπορτάζ όπως το καταγράφει ο εξειδικευμένος σε οικονομικά θέματα ιστότοπος newmoney.gr:

«Η «ιερή» ψηφιακή τράπεζα το νέο project του Άγγελου Φιλιππίδη

-Πριν από δύο χρόνια ιδρύθηκε η εταιρεία Financial Innovation Holding ΑΕ με βασικούς μετόχους την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και ΜΚΟ που συνδέονται με την Εκκλησία. Στόχος της FIH ήταν -και τώρα πλησιάζει στην πραγμάτωσή του- η δημιουργία ψηφιακής τράπεζας που θα δέχεται καταθέσεις Ελλήνων (και της διασποράς), θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του FinTech, με χαμηλού κόστους υπηρεσίες και ευέλικτα προϊόντα. Αρχική στόχευση πελατολογίου της τράπεζας είναι τα 15 εκατ. των Ελλήνων στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά. Επόμενος στόχος, οι απανταχού της γης Ελληνορθόδοξοι, ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνικότητας. Η νέα τράπεζα προτίθεται να ζητήσει άδεια λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πληροφορίες θέλουν να μην αργεί πολύ η εμφάνισή της στην ελληνική τραπεζική αγορά. Επικεφαλής αυτής της «ιερής» προσπάθειας σ’ αυτή τη φάση της προετοιμασίας είναι ένας παλιός γνώριμος της αγοράς μας, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος, αφού ξεμπέρδεψε οριστικά και αμετάκλητα με τις παλιές δικαστικές του περιπέτειες, φαίνεται να ξεκινά μια καινούρια προσπάθεια».

 

Για να θυμηθούμε, όμως, ποιες ήταν οι «δικαστικές περιπέτειες» του Άγγελου Φιλιππίδη. Το Σεπτέμβριο του 2020 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από πολύμηνη διαδικασία «έκλεισε» την υπόθεση των δανειοδοτήσεων που είχε εξασφαλίσει το ΤΤ σε επιχειρηματίες, οι οποίες, κατά τη δικογραφία, είχαν ζημιώσει το ίδρυμα και το ελληνικό Δημόσιο.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στα επίμαχα δάνεια και επομένως πως πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία της απάτης, που αφορούσε συγκεκριμένες πιστώσεις, ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς και οι συνεργάτες του Ιωάννης Ρόρρης και Αλεξάνδρα Λιακοπούλου καθώς και ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών εταιρειών του ΤΤ, Μάριος Βαρότσης.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών της τράπεζας και επιχειρηματιών, με την κατηγόρια ότι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ!

Η δικογραφία αφορούσε δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου καταλόγισε στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Τότε, μετά από την 9ωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του newmoney.gr, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (προφανώς εννοεί την Εκκλησία της Ελλάδος) και κάποιες ΜΚΟ (ποιες;) προχωρούν σε «ψηφιακή τράπεζα». Μαθαίνουμε ότι αρκετοί Μητροπολίτες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την όλη εξέλιξη. Εμείς ρωτάμε καλόπιστα τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο αν είναι πλήρως ενήμερος για τους σκοπούς και τις δράσεις της «ιερής τράπεζας» και αν έχει διασφαλίσει ότι στην εν λόγω ψηφιακή τράπεζα δεν θα υπάρχει δυνατότητα να κατατεθεί «μαύρο χρήμα», δηλαδή μην φτάσουμε σε σημείο η Εκκλησία της Ελλάδος να γίνει Βατικανό που η τράπεζά του κατηγορείται μέχρι και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Σικελιάνους μαφιόζους ή να εκδώσει… «ιερό bitcoin»! Μητροπολίτες επισημαίνουν πως αν η Εκκλησία της Ελλάδος εμπλακεί σε ένα τέτοιου είδους οικονομικό σκάνδαλο, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την ήδη «τσαλακωμένη» εικόνα της προς τους Πιστούς. Προσοχή, λοιπόν, κ. Ιερώνυμε και θα σας «προτείναμε» οι οικονομικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής, εφόσον αποφασίσατε να εμπλακείτε σε ένα τέτοιο project, να ψάξουν εξονυχιστικά τους όρους λειτουργίας και το πόθεν έσχες των ψηφιακών καταθέσεων, γιατί ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

TAGS:
.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040