x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τι δεν κατάλαβε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Οι αριθμοί της Κυριακής του είπαν ξεκάθαρα, ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας!!! Για να αντιστρέψει λοιπόν την ζοφερή αυτή πραγματικότητα επιμένει στην πολιτική του επιμένοντας ότι είναι η σωστή συνταγή! Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο φιλοκυβερνητικός τύπος προβάλλοντας την άποψη, ότι τα σενάρια για δεξιά στροφή απορρίφθηκαν από τον Πρωθυπουργό!

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη από τους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη. Μπορεί η κυβέρνηση του τυπικώς να είναι η κυβερνώσα παράταξη μετά το 41% των τελευταίων εθνικών εκλογών του 2023,στην πραγματικότητα όμως δεν εκφράζει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Αν λοιπόν κατά καιρούς δίνουμε βάση στις δημοσκοπήσεις για την πορεία του κυβερνητικού έργου και την δεδηλωμένη της κυβέρνησης, είναι ευνόητο πως πρέπει να λάβουμε περισσότερο υπόψη μας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που αποτυπώνουν αυθεντικά και πιο πιστά από κάθε δημοσκόπηση τη βούληση του λαού.

Σύμφωνα λοιπόν μετά αποτελέσματα αυτά η κυβέρνηση πήρε το 28% των ψήφων από το 38% του εκλογικού σώματος που προσήλθε στις κάλπες. Δηλαδή είναι κυβέρνηση της μειοψηφίας, αφού το 62% απείχε και δεν ψήφισε. Επομένως είναι κυβέρνηση υπό αμφισβήτηση! Ιδιαίτερα, όταν σ’ αυτήν την αναμέτρηση μπήκε μπροστά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που δήλωσε, ότι βρίσκεται προσωπικώς πίσω από κάθε ψηφοδέλτιο το οποίο φέρει το όνομά του!!! Ακόμα πιο σοβαρή είναι η περίπτωση σε πολιτικό επίπεδο, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ηθικό δίλημμα στους ψηφοφόρους, ότι με την ψήφο τους θα στηρίξουν την πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης μέσα και έξω από τη χώρα για την επίτευξη των στόχων της και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προγραμμάτισε. Ο λαός απέρριψε την κυβερνητική πρόταση του Πρωθυπουργού! Όχι μόνο δεν του έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα του 33% αλλά του στέρησε πέντε μονάδες και 1.000.000 ψηφοφόρους!!! Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, όντας ουσιαστικώς μειοψηφία, όσους ανασχηματισμούς κι αν κάνει στο εξής. Μπορεί να είναι προνόμιό του εκάστοτε πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός κυβερνήσεων, αλλά  δεν είναι στο χέρι του να ορίζει τα ποσοστά της λαϊκής βούλησης. Και ο λαός του αρνήθηκε την πλειοψηφία! Τι νόημα λοιπόν έχει μια νέα ανασύνθεση της κυβέρνησης; Κανένα! Γιατί αν έχει τυπικά την εξουσία να αλλάζει τους υπουργούς του, είναι ανίσχυρος να αλλάξει τους αριθμούς των εκλογικών αποτελεσμάτων!

Σε ακόμα χειρότερη θέση βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές και έθεσε τον εαυτό του στην κρίση του λαού. Όχι μόνο δεν αναβαπτίστηκε ο θεσμικός του ρόλος στη λαϊκή κολυμβήθρα, αλλά έχασε 350.000 ψήφους και πήρε μικρότερο ποσοστό από εκείνο του ηττημένου Αλέξη Τσίπρα! Από 17 στο 14 %.Πανωλεθρία πραγματική!

Τα αποτελέσματα των προχθεσινών  ευρωεκλογών μας οδήγησαν σε πολιτικό αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών. Αν δεν τολμήσει να τις κάνει τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποστεί ταπεινωτική ήττα και θα σύρεται ως το 2027 εκβιαζόμενος από τα λοιπά κόμματα, τους δικούς του βουλευτές και τα αδηφάγα συμφέροντα των ολιγαρχών και καρτέλ. Το ίδιο θα αντιμετωπίσει και ο Στέφανος Κασσελάκης και ακόμα χειρότερα υπάρχει το ενδεχόμενο να δεχτεί πρόταση μομφής, που ψήνεται στο παρασκήνιο για την  αντικατάστασή του! Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι ήδη τον έχουν στοχοποιήσει. Το μοντέλο της αρχηγίας του όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτό από την κοινωνία, αλλά δίχασε τα στελέχη και τους οπαδούς της αριστεράς. Ο ίδιος σαν κονφερασιέ και μπαλαρίνα στην εξέδρα με το σύντροφό του στο μπορντό κοστούμι και τον σκύλο να βγαίνει από τη λιμουζίνα δεν είναι θέαμα για τις λαϊκές τάξεις και ιδιαίτερα της αριστεράς. Τέτοιες σκηνές απείρου κάλλους βλέπει κανείς στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδιαίτερα όταν βγαίνουν τα μεσάνυχτα για διασκέδαση οι βιπς, οι καλλιτέχνες, οι τουρίστες και τα νούμερα!!! 

Στην παρούσα φάση υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου που προέρχεται από τη δυσαρμονία της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή με τη  πραγματική βούληση του λαού! Και στην ζωή δεν επιτρέπονται κενά! Αυτά υπάρχουν στους αιθέρες και είναι άκρως επικίνδυνα ιδίως για τα αεροπλάνα… Βεβαίως η κα Σακελλαροπούλου είτε αγνοεί βασικές της υποχρεώσεις ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, είτε δεν κατάλαβε την κρισιμότητα των στιγμών που οδηγούν βασίμως σε πολιτική ανωμαλία!

Υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος. Οι διάσπαρτες δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς, στοχεύουν στην ενοποίησή τους όπως επιτάσσει η πολιτική αναγκαιότητα. Τι θα γίνει λοιπόν αν ενωθούν τα αριστερά κόμματα υπό τον Αλέξη Τσίπρα ή κάποιον άλλον ηγέτη που θα είναι σε θέση να τις εκπροσωπήσει επάξια; Και τι θα συμβεί αν γίνει το ίδιο με τα κόμματα της δεξιάς υπό τον Μάκη Βορίδη ή κάποιον άλλο φιλόδοξο αλλά ικανό  πολιτικό ηγέτη; Μπορεί τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να σφυρίζει δήθεν αδιάφορα αλλά ποτέ δεν δήλωσε, ότι παραιτείται από την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δράση. Αντίθετα με το Ίδρυμα που κάνει πρεμιέρα μεθαύριο βεβαιώνει ότι είναι παρών!!!  Ούτε και ο Μάκης Βορίδης έκρυψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ανεξάρτητα αν τώρα είναι πιστός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και βασικό στέλεχος της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ηγέτες είναι όταν υπάρχουν διάδοχοι…

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software