x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιταλία: Η Μελόνι θα την κάνει ενεργειακό κόμβο!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο παγκόσμιος ενεργειακός τομέας πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να αποτραπεί η χρήση της ενέργειας από τις χώρες ως όπλο, δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί.

Η Μελόνι επέκρινε τους «κερδοσκόπους» για την υπερβολική επιρροή τους, πριν ζητήσει τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας. Σύμφωνα με την ίδια, οι χώρες προμηθευτές δεν πρέπει να επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται τις χώρες καταναλωτές και, εν τω μεταξύ, η Ιταλία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να γίνει ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας με θέμα «Επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια», η Μελόνι, η μόνη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης που συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής, κάλεσε τους ομολόγους της να αδράξουν «την ευκαιρία να κάνουν τον κόσμο πιο βιώσιμο και να οικοδομήσουν μια πιο ισορροπημένη αγορά».

Η Μελόνι υπενθύμισε ότι «η Ιταλία, μαζί με την ΕΕ, παρεμβαίνει για να αντιμετωπίσει τη δυσανάλογη αύξηση των τιμών της ενέργειας, να αυξήσει την εθνική παραγωγή και να επιταχύνει τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού», ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση Μελόνι σχεδιάζει, σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα των κομμάτων του συνασπισμού, να καταστήσει τη νότια Ιταλία «ενεργειακό κόμβο» για ολόκληρη την ήπειρο, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση στο κέντρο της Μεσογείου.

Η ολομέλεια, ήταν επίσης μια ευκαιρία για να συζητηθεί το ζήτημα της μετανάστευσης, από την άποψη των βαθύτερων αιτιών: της κλιματικής αλλαγής, των επισφαλών οικονομιών, της πολιτικής αστάθειας και της επισιτιστικής κρίσης στις αφρικανικές χώρες.

«Η Βόρεια Αφρική είναι εύθραυστη και εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα. Για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι τον Μεσογειακό Διάλογο της Ρώμης για την επισιτιστική κρίση, με τη φιλοδοξία να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες για την αύξηση της επισιτιστικής ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα των τροφίμων ως «ύψιστη προτεραιότητα».

 Πηγή: EURACTIV

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software